Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Razboiul nevazut » Ce trebuie sa stim despre Sfantul Apostol Andrei, crestinatorul romanilor
Ce trebuie sa stim despre Sfantul Apostol Andrei, crestinatorul romanilor

Este vorba despre o serie de informatii  referitor la prezenta Sfantului Apostol Andrei In „teritoriile lupilor”, adica teritoriul actual al Romaniei. In mare parte, aceste informatii sunt mai putin stiute, unele dintre ele ele creioneaza o prezenta certa a Sf. Apostol Andrei In momentul astral al crestinarii poporului roman In aceasta zona. Foarte multi sunt tentati sa caute cartea de identitate a Sf. Andrei si daca eventual exista si o viza de flotant cu el, In Dacia. Foarte putini au Incercat sa cerceteze traditiile, In primul rand, cele legate de prezenta Sf. Apostol Andrei aici. Pentru ca daca le-ar fi cercetat ar fi descoperit primele elemente de predica crestina, primele informatii crestine care apar la noi si care sunt cele mai vechi. Deci ele apar In aceste traditii despre Sf. Apostol Andrei. Iata un element care certifica prezenta lui pe teritoriul de astazi al Romaniei.

Va Intrebati de momentul acela astral al transformarii dacilor din credinciosi In Zamolxis In dacii crestini. Este un moment cu totul special si a avut mai multe etape. Sf. Apostol Andrei un a venit aici Intr-un teritoriu necunoscut. El a avut informatii. Sa nu uitam ca apostolii se Intalneau In fiecare an pentru a praznui Pastele la Ierusalim, si cu aceasta ocazie faceau si un fel de informare Intre ei, dadeau un fel de dare de seama fiecare, In asa fel Incat a doua misiune pe care o Incepeau sa aiba sorti de izbanda. Si atunci Bineinteles, exista In Evanghelia lui Ioan si In faptele apostolilor 2 informatii care fac referire la grecii (elinii) din Pont. Intr-o traditie pe care parintele Ghelasie de la Armeti a consemnat-o pentru prima data si o avea ca traditie care a circulat exclusiv printre sihastrii din muntii Carpati se spune clar ca ultimul preot al cultului zamolxian l-a cunoscut pe Iisus si In aceeasi masura l-a cunoscut pe Andrei. In momentul In care acesta s-a adresat poporului, preotilor din jurul lui, a fost acuzat ca s-a crestinat, ca este cu Hristos, ceea ce Inseamna ca dacii auzisera despre ceea ce se Intamplase la Ierusalim. A fost momentul In care el le-a explicat ca, de fapt, ceea ce Zamolxe a spus mai Inainte se Implinea prin venirea Fiului omului pe pamant, respectiv prin Iisus Hristos! Acesta este motivul pentru care dacul s-a transformat din preotul lui Zamolxis In preotul lui Hristos.

In aceasta traditie exista de fapt taina crestinarii poporului roman care nu are o data specifica, la fel ca la alte popoare. In jurul nostru, toate popoarele respectiv maghiarii, rusii s-au crestinat la o mie de ani dupa noi. Despre noi nu se cunoaste cand ne-am crestinat, pentru ca cei care conduc lumea la ora actuala nu vor sa spuna ca am fost cel dintai popor de crestini. Poporul roman s-a nascut crestin!

Ce trebuie sa cunoasca un roman despre Sfantul Apostol Andrei?

Un roman trebuie sa cunoasca despre Sf. Andrei In primul rand, ca el a fost aici, ca a calcat acest pamant si ca a locuit In pesterea de la Ion Corvin. Trebuie sa cunoaste ca Sfantul Apostol Andrei este primul apostol chemat de Iisus ca ucenic si ca este unicul apostol care a plecat catre noi aducandu-ne Invatatura Hristosului.

Trebuie sa mai cunoaste ca biserica noastra dateaza din a doua parte a primului secol crestin si ca pana In secolul IV aceste biserici au functionat In spatiile subterane, cum este Pestera Sfantului Andrei, abia In sec. IV, iesind la suprafata pentru ca atunci s-a oficializat cultul crestin de catre Imparatul Constantin cel Mare. Cine cauta dovezi sa mearga sa viziteze cetatea de la Adamclisi, sa vada cele 7 biserici care sunt acolo, sa vada biserica episcopala care este datata din sec. IV- sec V, care are dimensiuni de catedrala episcopala, ceea ce dovedeste ca pana In sec. IV a existat o viata crestina extrem de ferventa, de puternica, aici si ca atunci cand s-a oficializat cultul, ea s-a desfacut, a iesit la suprafata avand un numar foarte mare de crestini.

Trebuie sa mai cunoaste ca momentul crestinarii s-a facut, In primul rand, prin convertirea preotilor daci, ceea ce a facut ca raspandirea crestinismului sa nu se faca prin ordin, sa nu se faca haotic, sa nu se faca prin forta, sa nu creeze conflicte In societate. Evident ca persecutiile au venit din partea romanilor, pana In sec. IV.

Bineinteles ca a existat o rezistenta a cultului local, respectiv a cultului lui Zamolxis, dar noua religie a avut capacitatea ca anumite elemente ale cultului precrestin sa si-l Insuseasca sa si-l puna ca baza si pe el sa contruiasca noul cult.

Eliszar
Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016