Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]secretelefemeilor.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Razboiul nevazut » Lacul misterios din Bucegi
Lacul misterios din Bucegi

Desi de mai bine de 2000 de ani crestinismul a invins ultimii zei pagani, in unele zone amintirea acestora este inca foarte puternica. Oamenii cred deopotriva in Dumnezeu si in sfantii din calendar, dar se inchina si altor fiinte cu puteri supranaturale, constienti de puterea acestora. Un astfel de loc se gaseste ascuns intre crestele Bucegilor, inconjurat de mister si de legendele locale.

Lacul atlantilor

Departe de privirile curioase ale turistilor, intr-o zona in care viperele isi au un habitat favorabil, un lac apare si dispare dupa legi bizare, dincolo de orice putere de intelegere. Dar fiecare aparitie a lacului dintre munti e insotita de moartea sau disparitia unor persoane. Poate e doar o coincidenta, dar localnicii sunt convinsi ca e mai mult decat atit. Oamenii spun ca nu exista o anumita periodicitate a aparitiilor. S-a intamplat sa apara si de cite doua, trei ori pe an, iar in alti ani sa nu apara niciodata. De fiecare data aparitiile si disparitiile lacului sunt insotite de anumite semne. Inainte de aparitie, vremea se strica dintr-o data si timp de 2 zile vantul bate atit de puternic incit oamenii nu-si scot animalele la pascut.

Apoi, in noaptea respectiva, o grandina puternica se abate peste locul respectiv, iar a doua zi undele lacului scalda muntii. Pentru una sau chiar mai multe zile. Pana in clipa in care lacul isi primeste ofranda vie. Despre lacul ciudat circula mai multe legende. Una dintre acestea spune ca pe locul respectiv ar fi fost un templu vechi, ridicat chiar de catre atlanti. Si ca preotii respectivi sacrificau fecioare in cinstea zeului lor. Le aruncau in unda limpede si rece ca gheata a lacului, iar spiritul lor parasea trupul, acest invelis din carne si sange, pentru a se infatisa dinaintea marelui zeu si a-i sluji. Alti localnici spun ca pe locul respectiv ar fi trait o vrajitoare sadica. Locuia intr-o casa ridicata in mijlocul lacului, unde ducea copii pentru tot felul de facaturi si vraji rele. Sufletele copiilor chinuiti s-au revoltat si ajutati de zina lacului, au inghitit vrajitoarea, cu casa cu tot. Numai ca puterea masterei a fost atit de mare, ca uneori lacul revine in locul ce i-a fost dat spre existenta, isi ia vama un suflet de om si apoi dispare iarasi in neant. Oricum, indiferent de cercetari, nimeni nu a descoperit altceva decat... legende.

Inec sau sacrificiu ritualic?!

Cu toate ca oamenii ocolesc locul si-l considera blestemat, fiecare aparitie a lacului s-a lasat cu o moarte sau o disparitie.

“E asa, ca un cantec de sirena, care-i insala pe oameni. Aia de apuca sa-l auda, se duc intins acolo, ca prinsi de vraja. In ultimii ani au murit aproape numai turisti, dar si doi localnici. Pe unii i-au gasit inecati in undele apei, pe altii nu i-au mai gasit de loc. Dar cei gasiti aveau figura senina, ca si cum moartea i-a surprins in cel mai frumos moment al vietii. Daca ma ascultati pe mine, va spun eu ca i-a vrajit ceva si s-au aruncat singuri in apa”, sustine domnul Toc Ion, din Poiana Tapului. Dincolo de aceasta teorie profana, exista opinia domnului George Mironescu, medicul legist care a autopsiat cateva din trupurile gasite in undele lacului. Pe dumnealui l-a intrigat un amanunt, in aparenta nesemnificativ.

“Toti <inecatii> care mi se aduceau de sus, suferisera in prealabil un stop cardiac. Adica murisera de inima si dupa aceea se <inecasera>”.

Un astfel de amanunt nu a parut important pentru anchetatori, mai ales ca nu o data, apele reci de munte, au provocat accidente din acestea. Pentru cei care sustin existenta unor puteri nevazute in zona, acesta e doar semnul ca victimele sunt ritualice si ca nu e doar o pura coincidenta moartea lor prin stop cardiac.

“Numarul celor care mor in acest fel este extrem de mic, comparativ cu cei care se scalda in apele reci de munte. In plus, cei care fac stop cardiac in aceste conditii, au avut in trecut probleme cu inima ori mostenite de la parinti ori capatate in timp. Ori la cei inecati in lac, aceste antecedente cardiace lipsesc cu desavirsire. Atit respectivii cit si parintii lor, s-au bucurat de o sanatate de invidiat. E clar ca stopul cardiac nu a fost provocat de  cauze naturale ci de interventia unor entitati nevazute”, sustine doamna Mioara Florea, medium din Busteni, care a studiat mai multe fenomene paranormale petrecute in Bucegi. Domnia sa sustine ca in muntii respectivi s-ar gasi mai multe puncte de tangenta catre alte lumi, lacul fiind unul dintre ele.

“Daca iadul exista cu adevarat, atunci cu siguranta ca pe acolo  e intrarea”

In ce ii priveste pe localnici, acestia spun ca unii dintre ei au incercat sa vada despre ce e vorba, sa fie de fata la momentul umplerii lacului. Dar fie nu s-au mai intors fie au declarat ca nu au vazut nimic. Varga Remus a fost printre acestia din urma. In 1997, la 25 de ani, a plecat cu Mihnea, prietenul sau cel mai bun, sa vada minunea umplerii lacului.

“Imediat cum au inceput vanturile, ne-am imbracat bine, ne-am luat o sticla de palinca la noi si ceva de mancare si am purces la drum, inainte sa se lase noaptea si sa inceapa sa bata grandina”. Numai ca lucrurile nu au mers asa cum s-au asteptat cei doi. La un moment dat s-a pornit o ploaie deasa de nu se vedea la un metru, iar peste intreg locul s-a lasat o negura ciudata.

“Am auzit vaietele din adincul pamantului. Nu am ce sa va povestesc. Asa ceva depaseste puterea de intelegere a orisicui. Mi se facuse  parul maciuca in cap de frica. Parea ca geme insusi pamantul si cere viata de om. Daca iadul exista cu adevarat, atunci cu siguranta ca pe acolo  e intrarea”, povesteste Remus. In ce priveste negura, sustine ca era ceva ciudat in legatura cu ea.

“Aveam impresia ca e vie, ca din ea ma privesc fiinte nevazute. Ba chiar simteam atingeri, dar la vremea respectiva le-am pus pe seama fricii. Nu stiu cit a durat totul, dar la primii zori, negura s-a ridicat si lacul era deja acolo”.

Doar  Mihnea nu mai era de gasit. Disparuse, se pare, o data cu negura.

“Atunci am inteles ca vocile l-au ademenit si ca el a fost ofranda pentru cine stie ce zeu pagan care stapaneste lacul”.

Eliszar
Adauga link partener | filme porno romanesti  | Chaturbate  | Parchet lemn masiv Montaj parchet si scari de lemn masiv | Cursuri informatica pentru copii  | Tractari Auto Rami  | Revista online pentru femei  | Transport containere  | Realizare site Wordpress Instalare si configurare Wordpress | Tractari auto ieftine  | Clinici de fertilizare din Romania Portal - Clinici de fertilizare din Romania | Narghilea Narghilea | Casa DEX Casa DEX | Fara contabilitate Fara contabilitate | Cine sunt Cine sunt | 
TGM 2016